Easy slowfeeder

Hoe kan je ruwvoer geven aan je paard? 

Een groot deel van het jaar krijgen paarden hooi of kuilgras gevoerd, omdat er te weinig gras beschikbaar is of de weide te nat is. Er zijn verschillende manieren om een paard dit ruwvoer te geven. Op de grond, in een hooinet, in een hooiruif of in een slowfeeder.

Op de grond is niet ideaal, het ruwvoer wordt vies of waait weg.

In een hooinet is al beter, maar het vullen van een hooinet gaat niet zo snel en je moet het net iedere keer loshalen om het te vullen.

Een hoofruif is makkelijk te vullen, maar de paarden hebben het hooi snel op en een hoofruif neemt veel plek in. Ook kan er een hoef tussen de spijlen komen. 

Een slowfeeder net is hooinet met kleinere mazen, hierdoor kan een paard langer over het eten doen. Dit is gunstig omdat het paard dan meer speeksel aanmaakt, wat het maagzuur neutraliseert en de kans op maagzweren verkleint. Er zijn veel verschillende slowfeedernetten te koop.

Open aan de bovenkant. Vaak zijn de slowfeeder netten aan de bovenkant nog open, waardoor het paard via deze kant gaat eten en het effect van de slowfeeder verdwijnt. Je kunt ze wel dichtmaken met musketons, maar dan moet je deze allemaal weer open doen als je de slowfeeder gaat vullen. Ook zijn de slowfeeders vaak niet heel stevig, waardoor je vaak een nieuwe moet kopen. 

Daar heb ik wat op bedacht, namelijk de Easy Slowfeeder! 

Je doet de hendels open, doet het hooi of kuil erin en je doet de hendels weer dicht.

Super easy & slow for your horse!

3 maten

De Easy Slowfeeder is verkrijgbaar in 3 maten (small, medium en large) en is voorzien van een extra sterk net met maaswijdte 3 cm. Er is gekozen voor een slowfeedernet van 3 cm, omdat het paard dan echt maar hele kleine hoeveelheden tegelijk uit het hooinet kan halen, waardoor hij dus lekker lang over het ruwvoer doet. Je kunt ook kiezen voor een hooinet met mazen van 4,5 cm als je bijvoorbeeld hooi hebt wat erg compact is en dus al lastiger te eten is. De Easy slowfeeder is geschikt voor in een standaard paardenstal, maar ook toepasbaar in inloopstallen of eventueel buiten.

Bevestiging

Je krijgt bevestigingsmateriaal erbij een duidelijke handleiding. De hoogte van de slowfeeder kan je zelf bepalen. Het net kan vervangen worden mocht het kapot gaan. 

Hooinet met frame voor hooibak

Wij kunnen ook een frame met slowfeeder net maken voor in een hooibak, stuur hiervoor even een mailje naar info@easyslowfeeder.nl of bestel deze in de webshop

 

© 2021 - 2024 Easy Slowfeeder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel